Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 30
- ...
- pagina 672
- volgende pagina
Resultaten

De natuur in de Waddenzee is constant in beweging: stranden en duinen stuiven, eilandkoppen bewegen, eilanden ‘wandelen’ en geulen meanderen vrij door een landschap van zand- en slikplaten. Hoe houd je met die uitdaging de natuurlijke ontwikkeling in de gaten als beheerder?

Een werkbezoek van vicepremier en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken aan de Waddeneilanden dat gepland stond voor woensdag is afgezegd. Dat besluit is genomen naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet maandagavond aankondigde.

Het vierde Onderwatercafé op donderdagavond 17 september had als thema: de Waddenzee, Swimway en kraamkamer. In verband met COVID-19 was dit een online editie vanuit een studio. Ruim 40 deelnemers volgden dit Onderwatercafé via Zoom. Jaap Jepma van Bureau Noordtij leidde ook deze keer de gesprekken weer in goede banen.

DEN OEVER - De Stevinsluis bij Den Oever wordt van donderdag 24 september 06:00 uur tot vrijdag 25 september 22:00 uur gestremd wegens een spoedreparatie. De stremming geldt voor alle scheepvaart. Vaarweggebruikers kunnen gebruik maken van de Lorentzsluis. Weggebruikers ondervinden geen hinder door de stremming.

Een duikteam, bestaande uit 30 vrijwilligers, startte maandag 14 september met een 13-daags schoonmaakevenement.

LEEUWARDEN - Stichting Amelands Produkt krijgt 50.000 euro uit het Waddenfonds. Het Waddenfonds steunt voor in totaal 200.000 euro vier initiatieven die leiden tot versterking van de leefbaarheid in het Waddengebied.

Er kan veel beter onderzoek worden gedaan naar de gevolgen van de zoutwinning in de Waddenzee voor de kanoet. De onderzoeken die nu zijn uitgevoerd, geven nauwelijks een goed beeld van waar de vogels zich bevinden. Dat stelt onderzoeker Allert Bijleveld van het NIOZ, het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee.

Minister Wiebes informeert de Tweede Kamer over het overleg met de Waddenvereniging op 17 augustus 2020.

Het meeste afval op het onbewoonde eiland Griend in de Waddenzee komt van consumenten en de (internationale) visserij. Het grootste deel is uit Nederland afkomstig, maar een deel komt ook uit de ons omringende landen.

Het kwelderareaal in de Waddenzee is in het afgelopen decennium geleidelijk aan weer toegenomen. De huidige status van de kwelders, die worden gezien als kosteneffectieve, duurzame en natuurvriendelijke kustverdediging, is volgens een aantal criteria goed. De opslibbing op de verschillende Waddenzeekwelders is voldoende om mee te groeien met de huidige zeespiegelstijging. Maar als de zeespiegelstijging versnelt, lopen kwelders risico’s.

Toepassing kunstmatige intelligentie (AI) voor productie ecotopenkaart

In oktober 2014 werd voor het eerst vermoed dat de parasitaire worm Polydora websteri in de Waddenzee was opgedoken.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 30
- ...
- pagina 672
- volgende pagina