Nieuwsoverzicht
Zoeken in de index
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 21
- ...
- pagina 672
- volgende pagina
Resultaten

Op zes locaties van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) zijn innamepunten geplaatst voor plastic statiegeldflessen. In de kantines kunnen gebruikers hun lege flessen in een grote fles gooien. Als de fles vol is wordt de zak ingeleverd . De opbrengst komt 100% ten goede aan de educatie over Waddenzee Werelderfgoed.

De volledige Waddenzee wordt in twee weken tijd in mei en oktober onderzocht op het voorkomen van 'pelagische' vissen; dat zijn vissen die niet op de Waddenbodem leven, maar in de ruimte daarboven.

Rijkswaterstaat nam in 2021 de beheertaken van de drijvende wadwachterspost op zandplaat Richel over van Natuurmonumenten. Die overgang is goed verlopen, zo blijkt uit een evaluatie.

De natuur moet beter worden meegenomen bij de versterking van de Waddenzeekust tussen Koehool en het Lauwersmeer. Dat vindt de Commissie voor de milieueffectrapportage (MER) in een tussentijds advies.

De proef met een natuurlijker waterpeil heeft geen aantoonbare effecten gehad op de grondwaterstanden, zoutgehaltes en zoetwaterlenzen in het Lauwersmeergebied.

Rijkswaterstaat is gestart met het inzaaien van zeegrasvelden in de Waddenzee, nabij het eiland Griend. Dit gebeurt met de zogenoemde kitspuitmethode. Hiermee wordt 3200 vierkante meter zeegras aangelegd. Dit is een aanvullende versterking van het zeegras dat hier al eerder is aangebracht.

De bevoorrading van de horeca op Schiermonnikoog leidt soms tot gevaarlijke verkeerssituaties en vergroot de CO2 uitstoot. Kan de verkeersdruk worden verminderd?

Meer hoosbuien afgewisseld met langere perioden van droogte hebben gevolgen voor de landbouw, het drinkwater en ook voor de ecologie in het waddengebied. Dit blijkt uit de factsheet van de Waddenacademie waarin de voor het Waddengebied relevante feiten, trends en ontwikkelingen rond klimaatverandering op een rij zijn gezet.

Van Texel tot en met het Groninger Wad halen onderzoekers vanaf aankomende week iedere kilometer een stukje Waddenbodem naar boven. Ze willen weten wat er precies in de bodem zit.

The Fieldwork Company en de Goede Vissers voerden in opdracht van Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) een praktijkproef uit naar de mogelijkheden voor de herintroductie van de Platte Oester in de Waddenzee.

Onderzoekster Hannah Charan-Dixon is een groot deel van het jaar te vinden op de kwelders langs de Waddenzee. Dit stukje land dat deels overstroomt bij hoogwater, is niet alleen belangrijk voor planten en vogels: Hannah onderzoekt welke rol de kwelder heeft in de levenscyclus van vissoorten.

De zeebodem is niet vlak: integendeel, er bevinden zich allerlei bodemvormen. Het is belangrijk om dat goed weer te geven in modellen, zodat het effect van onder meer zandsuppleties beter voorspeld kan worden.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 21
- ...
- pagina 672
- volgende pagina