Save the date: Workshop Datahuis Wadden op 31 oktober a.s.

Gepubliceerd op 12 september 2023AgendaAangemaakt door Waddenzee.nl

Op dinsdag 31 oktober organiseert het Datahuis Wadden een bijeenkomst met een aantal workshops.  De bijeenkomst start met een toelichting over waar het Datahuis Wadden voor staat en welke plaats het Datahuis inneemt in het overkoepelende waddenzee.nl.

Het Datahuis Wadden - met onder andere het Waddenregister  en de Waddenviewer - is onderdeel van de Basismonitoring Wadden. Het is dé plaats waar data en informatieproducten over de Wadden voor beleid, beheer en andere geïnteresseerden beschikbaar gemaakt gaan worden.

Gedurende de bijeenkomst nemen we u mee in de verschillende onderdelen van het Datahuis Wadden. Ons doel is u een inkijkje te geven in de techniek en inhoud van het Datahuis en de ambities, maar ook om te verkennen waar de vragen van de gebruikers leven die we met voorrang kunnen oppakken.

De bijeenkomst past in een reeks evenementen georganiseerd door Tresoar in het kader van het thema Open Science / Open Data. De locatie is dan ook het pand van Tresoar aan de Boterhoek 1 in Leeuwarden.

Datahuis Wadden wordt opgezet door onder meer het Kernteam Basismonitoring Wadden, waarin samenwerken: ministerie IenW/Rijkswaterstaat, ministerie van LNV, de natuurorganisaties verenigd in de Coalitie Wadden natuurlijk, provincies Groningen, Fryslân, Noord-Holland, NAM, Tresoar en Waddenacademie.

Dinsdag 31 oktober 2023
Tresoar, Boterhoek 1 8911 DH Leeuwarden
13:00 – 16.00 uur
Aanmelding vanaf 18 september