Weer een zeehond in een net

Gepubliceerd op 2 februari 2004Natuur en Landschap

Pieterburen

Op het strand van Terschelling werd een zeehond gemeld, die met zijn kop in een stuk visnet verstrikt zat. Zijn geworstel om vrij te komen had een wond tot op het bot veroorzaakt. Piet Stam, die samen metHessel Wiegman de zeehond ophaalde, heeft er een paar foto's van gemaakt, voordat ze heel voorzichtig het net verwijderden. Toen ging de zeehond zo snel mogelijk op transport naar Pieterburen.

Bij binnenkomst in de creche gedroeg de zeehond zich een beetje sloom; hij had een hoge temperatuur en had duidelijk erg veel pijn aan de wond. Hij woog 22,1 kilo.

Hij is direct in een quarantaine geplaatst, waar de wond werd bekeken en heel voorzichtig schoongemaakt. Eerst met lauw water de opgedroogde pus weggehaald om zeker te zijn dat er geen stukken net waren achtergebleven. Daarna heeft de zeehond antibiotica gekregen en een pijnstiller. Inmiddels gaat het al weer beter, de wond is erg diep maar mooi schoon. De zeehond heeft weer meer eetlust en lust zijn vissen graag. Hij heeft zelfs al een keer gezwommen, in schoon water.