ADSL laat nu ook Texelaars afstand virtueel verkleinen

Gepubliceerd op 29 januari 2004Sociaal-economischAangemaakt door InterWad (gelezen in het NoordHollands Dagblad

KPN heeft besloten dat binnen een jaar heel Texel voorzien moet zijn van ADSL. Oudeschild en een klein deel van de buitengebieden kunnen hierin niet worden meegenomen omdat de afstand tot een van de telefooncentrales te groot is. Nu nog is alleen de telefooncentrale in Den Burg geschikt om te internetten via de telefoonaansluiting.

KPN voelde er tot nu toe weinig voor om breedbandinternet via de telefoonaansluiting op Texel beschikbaar te maken. Minimaal 325 aanmeldingen voor ADSl zijn er nodig voor KPN de telefooncentrale ombouwen tot ADSL-zender. Voor de kleine woonkernen op Texel en in de kop van Noord-Holland blijkt dit een onmogelijke opgave.

Ook op Texel blijkt er, net als in de rest van Nederland, veel animo te zijn voor ADSL. Daarom heeft KPN zijn visie bijgesteld. Waar het bedrijf eerder nog een slag om de arm hield in dunbevolkte gebieden en deze na drie jaar kritisch zou evaleren, is daar in het nieuwe beleid van KPN geen sprake meer van. "Evalueren doen we nog wel, maar het is niet meer zo dat wij na drie jaar besluiten om een gebied af te sluiten van ADSL."