Archief Dark Sky

Uitvoeringsprogramma Dark Sky Waddengebied

maandag 8 mei 2017

Een groot congres in 2018, nachtelijke wandelingen, sterrenschuren, duisternistuinen en pelgrimsroutes. Het is een greep uit het nieuwe uitvoeringsprogramma voor Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied.
Het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en stichting Feel The Night hebben een eerste versie afgerond van het uitvoeringsprogramma voor Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied. Het uitvoeringsprogramma is in nauwe samenwerking opgesteld met het internationale programma van NightLight dat getrokken wordt door de Provincie Fryslân.

Volledig artikel en uitvoeringsprgramma

Philips Lighting voorziet Ameland van duurzame connected straatverlichting

dinsdag 21 maart 2017

Philips Lighting gaat in opdracht van de gemeente Ameland alle openbare verlichting op het eiland vervangen door op afstand bedienbare connected en duurzame LED-straatverlichting. Buiten de bebouwde kom en bij de strandopgangen wordt Philips ClearSky LED-verlichting gebruikt die groen-blauw licht geeft waardoor hinder voor wad- weide- en trekvogels afneemt.

Lees volledig artikel

Aan de slag met eerste schetsontwerp Starbarn Waddengebied

maandag 16 januari 2017

Komen er straks overal in het Waddengebied speciale sterrenobservatoria? Een eerste proefproject start nu in het Friese gehucht Zwarte Haan. Een aantal jonge ontwerpers gaat aan de slag met een schetsontwerp voor de eerste starbarn in het Waddengebied. Het Waddenkustgebied is uniek. Ondermeer vanwege de nachtelijke duisternis en de mogelijkheid om de sterrenhemel volop te kunnen beleven. Afgelopen jaar werd onder begeleiding van Programma naar een Rijke Waddenzee een intentieverklaring getekend door 43 partijen om te zorgen dat die nachtelijke duisternis in het Waddengebied behouden blijft.

Lees volledig artikel