Spring naar hoofd-inhoud

Zingen en kado’s voor ‘jarige’ Waddenzee

LAUWERSOOG - Op zaterdag 30 juni wordt in Lauwersoog de verjaardag van het Werelderfgoed Waddenzee gevierd met allerlei feestelijke activiteiten.

Bij ‘tAiland Lauwersoog begint het feest om 11 uur met het toezingen van de ‘jarige’ Waddenzee. Bij een verjaardag hoort ook een kado. Dit kado is dat zoveel mogelijk mensen op en rond de Waddenzee plastic afval gaan opruimen. Daarom is er om 12 uur een boottocht – de ‘Plastic Safari’ – door de haven in een rubberboot die ook langs de ondiepe kanten kan varen. Er zijn speciale schepnetten mee om zoveel mogelijk drijvend plastic uit de haven te vissen. Iedereen mag deelnemen. Reserveren voor de Plastic Safari kan via wadvistochten@goedevissers.nl.

Niet alleen tijdens een speciale actie, maar elke dag waarop we genieten van het Wad is het goed om aandacht te vragen voor een ‘schone zee’. Om dat makkelijk te maken zijn handige jutzakjes ontwikkeld. De jutzakjes worden op deze feestelijke Dag van het Wad voor het eerst gepresenteerd. Na het zingen worden de zakjes verspreid zodat iedereen overal op een makkelijke manier rondzwervend plastic kan meenemen om thuis weg te gooien.

Artikel op website RTV Noordoost-Friesland