Spring naar hoofd-inhoud

Waddenfonds investeert € 1,9 miljoen in duurzame recreatie en duurzaam toerisme

Het Waddenfonds steekt ruim 1,9 miljoen euro in duurzame recreatie- en toerismeprojecten in het waddengebied.

Het bedrag wordt verdeeld over zes projecten in de drie Waddenprovincies. Met deze subsidies van het Waddenfonds wordt een totale investering van 7,4 miljoen euro mogelijk gemaakt in duurzame recreatie en duurzaam toerisme in het waddengebied.

Het Waddenfonds subsidieert Ecomare op Texel met € 500.000,-- voor de ontwikkeling van de Werelderfgoed Waddenzee Experience. Hetzelfde bedrag is beschikbaar voor Museum Kaap Skil in Oudeschild voor een nieuw project over scheepswrakken en de Gouden Eeuw.

Voor de toeristische ontwikkeling van Seinpaalduin op Terschelling stelt het fonds € 123.000,-- beschikbaar. Seinpaalduin staat bekend als het mooiste uitzichtpunt van het waddengebied. Daarnaast is er subsidie beschikbaar voor de restauratie van stoomsleepboot Noordzee (€ 93.000,--), voor de realisatie van een Natuurbeleefcentrum aan de rand van natuurgebied Waalenburg op Texel (€ 310.000,--) en de verdere toeristische ontwikkeling van de Hoge Berg, eveneens op Texel (€ 410.000,--).

De subsidieverstrekking van het Waddenfonds voor deze zes projecten is gebaseerd op het advies van een externe deskundigencommissie. De commissie heeft tien ontvankelijke projecten beoordeeld en gerangschikt.

Bijlage met extra informatie over de zes projecten (pdf, 73 Kb)