Spring naar hoofd-inhoud

Waddeneilanden willen steun voor brede welvaart

VLIELAND/TERSCHELLING – Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezocht op 17 en 18 augustus de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Ze sprak met bestuurders, inwoners en ondernemers over de leefbaarheid op de eilanden.

In feite was de minister te gast bij alle vijf de Waddengemeenten. De eilanden staan voor forse uitdagingen om de kwaliteit van leven, wonen en werken te waarborgen. Ze willen daarbij graag samenwerken met het Rijk en hebben gezamenlijk het ambitieuze Programma Waddeneilanden opgezet, met steun van de provincies.

De Waddeneilanden worden internationaal geroemd om hun natuur, rust en ruimte. De gemeenschappen van eilanders zijn hecht en tegelijk open: jaarlijks vinden een paar miljoen toeristen hun weg naar de eilanden. Intussen worstelen de eilandgemeenten wel met de grote vraagstukken van deze tijd: vergrijzing, klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, aantasting van de natuur enzovoort. Vraagstukken die elders ook spelen, maar op de eilanden eerder en heviger voelbaar zijn.

Volledig artikel op website RTV NOF