Spring naar hoofd-inhoud

Scholen op Vlieland en Terschelling pleiten voor veerdienst tussen eilanden

De scholen ’t Schylger Jouw op Terschelling en De Jutter op Vlieland pleiten voor intensieve samenwerking met elkaar en binnen het leerlingenvervoer. Een van de zaken die daarbij zou helpen, is een veerdienst tussen de eilanden. Samen met een aantal andere partijen wordt deze mogelijkheid nu onderzocht. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Door een veerdienst zou de reistijd voor de leerlingen meer dan anderhalf uur afnemen. Normaliter moeten reizigers eerst naar Harlingen en vanaf daar overstappen op de andere veerboot. Met een rechtstreekse dienst zou de reistijd slechts twintig minuten zijn. Dat is ook positief voor de horeca en het toerisme. De Jutter noemt als voorbeeld horecamedewerkers op het eiland die tegelijkertijd de mbo-koksopleiding op Terschelling zouden kunnen volgen.

Ondernemers op de eilanden zijn positief over de plannen. Zij bekijken tevens de haalhaarbeid van een reguliere, structurele veerdienst tussen Vlieland en Terschelling. Eind volgende maand staat er een nieuwe overlegronde gepland.