Spring naar hoofd-inhoud

Leestip: bijzondere projecten Amelander Zeegat

Rijkswaterstaat doet in het Amelander Zeegat uitgebreid onderzoek, om manieren te vinden om kust-, water- en natuurbeheer optimaal te kunnen uitvoeren. In een speciaal digitaal magazine lees je alles over de verschillende projecten voor onderzoek en beheer in dit bijzondere natuurgebied.

Het Amelander Zeegat is een bijzonder deel in Waddenzee, dat niet is beïnvloed door de afsluiting van de Zuiderzee of de Lauwerszee. Door in dit gebied onderzoek te doen, krijgt Rijkswaterstaat waardevolle kennis over hoe zeegaten werken en hoe de wisselwerking tussen Noordzee en Waddenzee in elkaar zit. We ontdekken hoe de natuur ons kan helpen bij het versterken van de kust én waar we de natuur een handje moeten helpen om zich aan te passen aan de stijgende zeespiegel.

In het e-zine ‘Projecten in Amelander Zeegat: kust-, water- en natuurbeheer in balans’ lees je onder meer over de pilotsuppletie die we uitvoeren, over het verzamelen van meetgegevens tijdens zware stormen of over Natuurlijk Veilig, waarin we met 10 natuurorganisaties onderzoeken welk effect een zandsuppletie heeft op het onderwaterleven voor de kust.