Spring naar hoofd-inhoud

Internationale film over UNESCO Werelderfgoedgebied De Waddenzee

De film Silence of the Tides over het UNESCO werelderfgoed Waddenzee in Nederland, Duitsland en Denemarken gaat in productie. De internationale film heeft van het Waddenfonds en het Filmfonds een subsidie toegekend gekregen en zal in mei 2020 haar internationale première beleven.

Silence of the Tides is een poëtische auteursfilm zonder voice-over of interviews waarin de continue ?ademhaling? van het Waddenzeegebied centraal staat. Een film over getijden, steeds terugkerende cycli en contrasten. Over de relatie tussen mens en natuur, tegen een decor van mist, wind, water en land, het constant veranderende licht en de altijd aanwezige horizon.

Silence of the Tides is een internationaal gecoproduceerde film voor bioscoop en televisie over het UNESCO werelderfgoed Waddenzee in Nederland, Duitsland en Denemarken. Dit is het grootste en meeste uitgebreide intergetijdengebied in de wereld.

Pieter-Rim de Kroon is regisseur van Silence of the Tides. Zijn films zijn bekroond met ruim 130 awards op internationale filmfestivals, waaronder een Gouden Kalf en een Gouden Beeld voor zijn documentaire Hollands Licht. De producent van Silence of the Tides is Windmill Film. Annemiek van der Hell produceerde prijswinnende documentaires en films voor VPRO, HUMAN en NTR. Daarnaast maakte zij verschillende internationale coproducties waarvan een werd bekroond met een Prix Europa.

Regisseur Pieter-Rim de Kroon: “Silence of the Tides is een featurefilm van 80 minuten die je ondergaat en in beweging zet. De film is een unieke observatie zonder muziek, in cinemascope en Dolby Atmos. Een aaneenschakeling van momentopnames in de tijd, vastgelegd met de meest hoogwaardige techniek van vandaag. Het is meer dan film alleen en een complete ervaring: zien en horen is voelen.”

Silence of the Tides is multigenre en zal in 2020 met diverse extensies rondom het thema in première gaan in diverse landen.

In het kader van het project Waddenfilm 2017 werd begin dit jaar Silence of the Tides geselecteerd. Het project ontvangt een realiseringsbijdrage van het Waddenfonds. De Waddenfilm is een samenwerking van het Waddenfonds en het Filmfonds. De uitvoering is door het Waddenfonds opgedragen aan het Filmfonds.