Spring naar hoofd-inhoud

Gidsen gezocht voor de Vismigratierivier Afsluitdijk

KORNWERDERZAND – Komend voorjaar wordt het Afsluitdijk Wadden Center een feit en worden hier veel volwassenen, gezinnen en basisschoolleerlingen verwacht voor een bezoek en/of excursie over de vismigratierivier.

Geen wonder, want voor de sluizen van de Afsluitdijk bevinden zich al grote aantallen vissen die het zoete water ruiken om straks naar hun paaigronden te trekken en andersom. Voor de begeleiding van de activiteiten is de organisatie op zoek naar gidsen.

De bouw van het Afsluitdijk Wadden Centrum ligt goed op schema. De nieuwe toeristische trekpleister bij Kornwerderzand zal op 21 maart 2018 feestelijk geopend worden. Verwacht wordt dat er straks jaarlijks tussen de 70.000 en 100.000 mensen op af zullen komen. Het toekomstige bezoekerscentrum heeft vanaf komend voorjaar dan ook veel te bieden voor zowel volwassenen en gezinnen met kinderen als basisscholen. Zo start in april een educatief scholenprogramma voor kinderen van 10-12 jaar. Onder begeleiding van een gids gaan de kinderen op pad om van alles te zien, proeven en horen over de vissen die trekken van zoet naar zout water en andersom.

Volledig artikel op Grootsneek.nl