Spring naar hoofd-inhoud

Geslaagde editie van Dag van het Wad

Vandaag, maandag 26 juni 2017, is het precies 8 jaar geleden dat UNESCO de Waddenzee benoemde tot Werelderfgoedgebied. Dat is dit weekend gevierd met een speciaal feestprogramma. Van Den Helder tot aan Delfzijl werden er tijdens de “Dag van het Wad” leuke activiteiten georganiseerd langs en op het Wad.

Ondernemers, natuurverenigingen, overheden en de vele vrijwilligers zijn over het algemeen tevreden over de opkomst. Zeker gezien het weer. Per locatie en per dag waren er echter grote verschillen. Zo trok het  visserijthema in Paesens Moddergat op zaterdag rond de 1500 belangstellenden. En zondag kwamen er juist honderden mensen af op de activiteiten rondom de Eems?Dollard in Termunten. In Lauwersoog viel de opkomst echter wat tegen.

Op 18 locaties in het Waddengebied viel wat te beleven. Soms ging het om een gratis wadlooptocht en op andere locaties werd groots uitgepakt met natuur en cultuur. Het doel van de organiserende partijen is om aandacht te vragen voor het waarom van de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee.

Volledig verslag op website Programma Rijke Waddenzee