Spring naar hoofd-inhoud

Filmfestival over Wadden

Het Fries Film Archief, Slieker Film en de Waddenacademie organiseren op donderdag 17 mei een intiem filmfestival met een internationaal tintje met films en documentaires uit Duitsland, Denemarken en Nederland.

Er is keuze uit een gevarieerd aanbod. Bezoekers bepalen zelf of ze een lange speelfilm willen zien of juist een verzameling van kortere documentaires en beeldcompilaties over het Wad van het Fries Film Archief. Speciaal voor de jeugd opent Wadblik ’s middags om 15.30 uur met een jeugdfilm, waarin de Waddenzee de hoofdrol speelt.

Meer informatie in de agenda

Het filmfestival is onderdeel van Wad in de Stad, publieksactiviteiten rondom het Congres Waddenzee werelderfgoed.
In mei neemt het Wad bezit van de Stad Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei wordt op twee congressen in Stadsschouwburg De Harmonie gesproken over de toekomst van het Wad. Maar daarnaast is er voor een groot publiek onder de noemer Wad in de Stad van alles te beleven over Waddenzee Wereldklasse. Er is een proef- & doemarkt, een filmfestival, een expositie en er zijn vaartochten door de grachten van Leeuwarden.

Meer info over alle publieksactiviteiten via www.wadindestad.nl