Spring naar hoofd-inhoud

Duitse pers bezoekt Friese waddengebied

WADDENGEBIED - Van zondag 3 juni tot en met dinsdag 5 juni zal een delegatie van Duitse journalisten het Friese waddengebied aandoen. Zij gaan hier onder leiding van Stichting Waddengroep en de Waddenvereniging de onlangs ontwikkelde Werelderfgoed Waddenzee pakketreis uitproberen.

Dit is een 7-daagse samengestelde groepsreis waarbij reizigers bijzondere kwaliteiten van het Werelderfgoed Waddenzeegebied ontdekken, zowel op een eiland als langs de vaste wal. De pakketreis doet ondermeer Harlingen, Paesens-Moddergat, Lauwersoog, de Waddenzee en Terschelling aan. De Duitse media doet een verkorte versie van deze reis.

Friederike Liebmann van Stichting Waddengroep ontvangt de groep journalisten in Paesens-Moddergat. Van hieruit gaan ze zich informeren over de stand van zaken omtrent projecten van Sense of Place in kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Vervolgens reizen ze via Lauwersoog naar Holwerd en zeilen daarna met een klipper naar Oosterend op Terschelling. Onder Terschelling vallen ze droog en al wadlopend vertrekken ze naar Waddengoud-dorp Oosterend. Drie dagen duurt de persreis . “Op deze manier proberen we deze ‘groene’ reis onder de aandacht te krijgen in Duitsland. Onze oosterburen kennen al langer het fenomeen van pakketreizen in hun deel van het waddengebied. Hier ontbrak het nog aan een dergelijke reis”, aldus Friederike Liebmann.

Deze persreis wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg 5a project De Waddenagenda waarbij de provincie Fryslân samenwerkt met partners uit Duitsland en Groningen om het Waddenzee Werelderfgoed beter bekend te maken. De Waddenagenda heeft ook de ontwikkeling van de pakketreis mogelijk gemaakt.

Volledig artikel op website RTV Noordoost-Friesland