Spring naar hoofd-inhoud

Cruiseschip Star Breeze van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

Aankomende zondag 3 juni 2018 brengt zeecruiseschip de Star Breeze voor de eerste keer een bezoek aan Harlingen. Naar verwachting meert het luxe, 134 meter lange cruiseschip, van rederij Windstar Cruises, rond de klok van 07.00 uur aan in Harlingen. Het schip vervolgt haar reis naar Kiel om 14.00 uur. Tijdens de reis over de Waddenzee geeft de Waddenvereniging een presentatie over het Wad.

Oude grachten en schilderachtige steegjes
De Star Breeze maakt een 11-daagse reis van Amsterdam naar Stockholm. Naast Amsterdam is Harlingen de enige haven in Nederland waar het schip afmeert. Met haar oude grachten, rijke historie in de visserij en scheepvaart, charmante koopmanshuizen, pakhuizen en een netwerk van schilderachtige nauwe steegjes wordt Harlingen als stad, liggend aan het Unesco Wereld Erfgoed de Waddenzee, omschreven op de website.

A charming little place
“Ik was onder de indruk. Harlingen is een charmante kleine stad, heeft veel potentie en veel te bieden aan de cruise industrie, aldus Sander Groothuis. De heer Groothuis, director maritime operations bij Windstar Cruises, woont in Seattle en bracht in het najaar van 2015 een bezoek aan Harlingen.

Een ontdekkingstocht door Harlingen
De 210 gasten maken in de vroege ochtend een stadswandeling door Harlingen onder leiding van de lokale stadsgidsen. Ze brengen onder andere een bezoek aan de Harlinger aardewerk- en tegelfabriek en het stadhuis. Aansluitend stappen de gasten aan boord van rondvaartboot de Singelprinses om Harlingen vanaf het water te bewonderen of brengen zij een bezoek aan het Afsluitdijk Wadden Center.

Harlingen wil de komende jaren uitgroeien tot cruisestad voor zee- en riviercruiseschepen. Binnen de cruise industrie zijn unieke onontdekte locaties met charmante stadscentra én met de mogelijkheid tot het maken van bijzondere excursies zeer in trek. De onlangs geopende multifunctionele steiger geeft grotere cruiseschepen de kans om in Harlingen af te meren.