Spring naar hoofd-inhoud

Congres Waddenzee Wereldklasse

Op donderdag 17 en vrijdag 18 mei staat Leeuwarden twee dagen in het teken van de Wadden.

Op donderdag wordt in schouwburg De Harmonie het congres ‘Waddenzee Werelderfgoed’ georganiseerd. Belangrijkste thema van het congres is hoe we er samen voor kunnen zorgen dat dit kwetsbare werelderfgoed een gebied van wereldklasse wordt. Wat is daar voor nodig? En voor welke uitdagingen staan we dan?

Keynote speakers zijn Marjan Minnesma, Co Verdaas en Foppe de Haan. ’s Middags is er een uitgebreid workshopprogramma waarbij verschillende grote vraagstukken uit het waddengebied worden behandeld. Het congres wordt georganiseerd door de drie Waddenprovincies, Waddenfonds, Waddenacademie en het Regiecollege Waddengebied.

Op vrijdag 18 mei worden de uitkomsten van het congres ‘Waddenzee Wereldklasse’ meegenomen tijdens de trilaterale regeringsconferentie. De ministers uit Denemarken, Duitsland en Nederland vergaderen dan over de toekomst van het internationale waddengebied.

U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden voor het congres Waddenzee Wereldklasse. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wilt u eerst meer informatie over het congres? Kijk dan bij programma en overzicht workshops.

WAD IN DE STAD

Ook voor het publiek is er veel te beleven. Op donderdag en vrijdag is er een proef & doe markt op het terras van de Harmonie. Er kunnen echte waddenproducten worden geproefd, je kunt met een VR-bril tussen de zeehonden zwemmen en in een heuse slikbak rondstappen. Daarnaast zijn er speciale praamtochten waarop het verhaal van de tijd dat Leeuwarden nog een open verbinding had met de Waddenzee wordt verteld. Donderdagmiddag en -avond is er in filmhuis Slieker een filmfestival met een verrassend programma van Duitse, Deense en Nederlandse films en documentaires over de Waddenzee. En in het Huis van de Wadden aan het Ruiterskwartier is vanaf 17 mei ruim een maand de expositie  ‘De Wadden, een landschap in flux’ te bezichtigen.

Voor meer informatie over de publieksactiviteiten: www.wadindestad.nl.