Wadden Apps

Een verzameling nuttige apps om u te helpen van het waddengebied te genieten:

Gratis app KNRM: goede voorbereiding vaartocht
Nieuwe watersporters bezitten steeds vaker geen eigen boot, maar huren een schip. Daarmee is de traditionele voorbereiding op een vaarseizoen verdwenen en gaan steeds meer watersporters het water op zonder gedegen voorkennis. De app KNRM Helpt is een alles-in-één hulpmiddel voor vaartochtvoorbereiding, actuele weersinformatie, vaarkaarten en logboeken. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft kan met de app direct hulp inroepen.

Wadsapp Texel
Met dagelijkse tips voor excursies, evenementen, activiteiten en leuke adresjes. En Texelse cultuur: het Texelse dialect, Wist-je-datjes, cultuurgeschiedenis en sterke verhalen. De app geeft u ook fiets- en wandelroutes, fietsknooppunten, omschrijvingen en geluiden van vogels, filmpjes en een eigen Timeline, zodat u een mooi vakantieverslag krijgt.

Wadsapp Terschelling
De Terschelling WadsApp laat zien wat het eiland te bieden heeft. Van winkels en restaurants tot excursies, musea en leuke uitgaanstips. Inclusief fiets- en wandelroutes, informatie over de natuur en typische eilander weetjes en producten.

De Ameland Guide app
De Ameland Guide is een gratis app voor iPhone, iPad en Android boordevol nuttige informatie over Ameland en een getijdentabel. Deze app helpt om nog meer te genieten van alles wat Ameland te bieden heeft.

VVV Schier app
Een overzicht van evenementen, activiteiten, leuke plekken om te bezoeken, mooie routes en belangrijke mededelingen zijn te vinden in de VVV Schier App en dus altijd snel en overal op te zoeken.

App Beleefgids Waddenzee/ IJsselmeer
Met de Beleefgids IJsselmeer - Waddenzee hebt je ter plaatse alle informatie bij de hand van alle bezienswaardigheden, winkels en horecagelegenheden van de plek waar u bent. De app wordt eenmalig gedownload. Daarna is alle informatie bij de hand, ook als er even geen internetverbinding is.
Beschikbaar voor Android en Apple.

Waddenwandelen App
Diverse wandelroutes langs het wad. Deze applicatie is gps-gestuurd, waardoor je gemakkelijk – zelfs in offline-modus – de route van bijvoorbeeld uw dagwandeling kunt volgen. Bovendien geeft de app instructies op lastige delen van de route én informatie over bijzondere of interessante plaatsen langs de route. Beschikbaar voor Android en Apple.

De Wadwaaier-app
Wat kruipt, drijft of groeit op wad en strand?
De Waddenvereniging heeft een handige gratis app ontwikkeld. Met de Wadwaaier-app zoek je snel en eenvoudig alles op wat kruipt, drijft of groeit op het wad en strand. De vondsten zijn razendsnel te determineren met de handige snelzoeker. Beschikbaar voor Android en Apple.

Wadvogels
Met deze gratis app van Vogelbescherming wordt het extra leuk en gemakkelijk om vogels in het waddengebied te herkennen. De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat ook een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel. Met een determinatiefunctie kunnen beginners in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam brengen. De app bevat ook een gps-functie die u naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied leidt. Daarnaast is er getijdentabel aanwezig in de app.

Natuurroutes App van Natuurmonumenten
De route app biedt een ruime keuze uit wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen, waaronder routes op Schiermonnikoog. Beschikbaar voor Android en Apple.