Zoekactie naar vermiste man bij Terschelling

Rond 20.55 meldde de zeeverkeerspost Brandaris op Terschelling aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat aan de noordzijde van Terschelling kleding op het strand was gevonden. Passanten meldden later dat die kleding er ook lag om ca. 17.30 uur.

Om de tijd tot het invallen van de duisternis optimaal te gebruiken heeft het Kustwachtcentrum zeven reddingboten van de reddingstations Terschelling, Vlieland en Ameland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en één defensie helikopter van vliegbasis Leeuwarden en een particuliere reddingshelikopter gealarmeerd. Ook een particulier bergingsvaartuig bood zijn assistentie aan. Twee kusthulpvoertuigen van de KNRM op Vlieland en Terschelling zochten de kustlijn af. Alle eenheden kregen opdracht een gebied af te zoeken.

Om 21.30 uur kwam via de Brandaris bericht binnen dat een persoon gezien was in een drenkelingenhuisje bij paal 23. De politie is ter plaatse gegaan en trof daar de gezochte man aan. Daarop werd de zoekactie afgeblazen en keerden alle eenheden terug naar hun respectievelijke stations.