Werelderfgoed weekend op zaterdag 14 en zondag 15 juni

HARLINGEN - Op zaterdag 14 en zondag 15 juni is iedereen welkom op de Nederlandse werelderfgoedlocaties.

 

Het jaarlijkse Werelderfgoedweekend staat dit jaar helemaal in het teken van Reizen. Op alle locaties worden speciale activiteiten georganiseerd. Vanuit Harlingen wordt er een vaartocht georganiseerd speciaal voor kinderen.

Werelderfgoed weekend voor kinderen
Wil je mee met een schip het wad op? Om daar van alles te leren over Waddenzee Werelderfgoed en de andere werelderfgoederen in Nederland? Dat kan op zaterdag 14 juni in Harlingen. We vertrekken om 16:15 uur uit de haven van Harlingen aan boord van het historisch zeilschip de Grootvorst. Aan boord gaan mee een Werelderfgoedgids van de Waddenvereniging en Schrijver Arend van Dam en Illustrator Alex de Wolf. Zij verzorgen het programma aan boord. Natuurlijk is er ook wat te eten en te drinken. We zijn omstreeks 18:45 uur weer terug in Harlingen.

Vaar mee
Kinderen van de 6 tot 12 jaar oud kunnen mee. Uiteraard is er wel begeleiding nodig voor de (jongere) kinderen. Er is maar beperkt plaats dus meld je snel aan, want vol is vol. Opgeven kan bij Anna Romkema: anna.romkema@waddenzee.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deze reis.

De Werelderfgoedbus
Voorafgaande aan het vertrek zal gedeputeerde Schokker van de provincie Fryslân de  Werelderfgoedbus verwelkomen, deze bus gaat rondritten langs de Nederlandse werelderfgoederen verzorgen. Ook zal zij de nieuwe vlag van het werelderfgoed Waddenzee hijsen.