Werelderfgoed in geuren en kleuren op Vakantiebeurs 2016

Ook dit jaar staan alle Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen weer gezamenlijk op de Vakantiebeurs in Utrecht, die nog t/m komende zondag 17 januari zal duren.

Op dit moment heeft Nederland tien door UNESCO erkende Werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij De Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland en de Nederlanders op het gebied water en waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. In de stand kan men zich laten informeren over deze unieke plekken in Nederland en UNESCO erfgoederen wereldwijd, door nieuwe informatiezuilen en een breed aanbod aan folders, en natuurlijk door een praatje te maken met vrijwilligers die veel weten te vertellen over de activiteiten die er rondom elk Werelderfgoed te vinden zijn.

Ook Waddenzee Werelderfgoed is vertegenwoordigd door enthousiaste vrijwilligers die het verhaal van de Waddenzee vertellen en mensen gemotiveerd maken om een bezoek te brengen aan het gebied. De stand op de Vakantiebeurs is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners: de Waddenzee is ten slotte van ons allemaal. Ook is er dit jaar weer een prijsvraag, waarbij bezoekers moeten raden welke geuren en kleuren bij ieder Werelderfgoed horen. Want welke kleur blauw gebruikte Gerrit Rietveld in het Rietveld Schröderhuis? En hoe ruikt de Waddenzee? Dankzij onze partners in het gebied hebben we namens de Waddenzee mooie prijzen in de aanbieding: een Darkskyarrangement Terschelling voor 4 personen, 2 weekenden naar Vlieland voor 2 personen, 2 weekenden naar Ameland voor 2 personen, en 2 wadlooparrangementen voor 2 personen. Verder maken bezoekers kans op entreetickets naar andere werelderfgoederen, prachtige boeken en bordspellen en leuke gadgets. Kortom, het is zeker een bezoek aan onze stand waard! Wij zijn te vinden in Hal 10, stand E054.