Website 'WerkendWad' gelanceerd

Nauwe samenwerking studie en werk rondom kust en zee

Dinsdag 21 juni is de website www.werkendwad.nl  gelanceerd tijdens het symposium Op 'n Diek van de Waddenacademie in Groningen. De website slaat een brug tussen studenten en werkgevers in de kust- en zeebranche door onder meer toegang te bieden tot een stagebank, waar werkgevers en studenten elkaars gegevens kunnen bekijken en tot overeenkomst kunnen komen.

De site bevat ook onderzoeksresultaten, praktijkverslagen en presentaties. 'Binnen onderwijsinstellingen is een hoop kennis aanwezig', aldus Klaas Deen, bestuurssecretaris van de Waddenacademie. 'Dat geldt voor universiteiten, maar ook voor HBO-instellingen. Het zou doodzonde zijn als veel daarvan in bureaulades blijft liggen en niet ten goede komt aan organisaties die de kennis kunnen toepassen en uitnutten.'

WerkendWad is gemaakt in opdracht van de Waddenacademie en maakt onderdeel uit van de overheidswebsite www.waddenzee.nl . Belangrijke partners in het project zijn diverse hogescholen, universiteiten, bedrijven, overheden en non-gouvernementele organisaties.