Wadwachters betrekken post op Texel

De eerste vrijwillige Wadwachters bemannen de mobiele wadwachtershut op Texel. De nieuwe hut staat sinds kort op de Waddendijk, bij de overgang van het natuurgebied Utopia naar De Schorren. Vanaf dit seizoen werken de Wadwachters van Natuurmonumenten als gastheer of –vrouw voor de eilandbezoekers. De wadwachtershut als gastvrij informatiepunt op een pracht plek!

De Wadwachters informeren bezoekers over de natuur op Texel en de Waddenzee als werelderfgoed. Naast het gastheerschap vervullen de Wadwachters ook andere taken: broedvogelmonitoring, wadvogeltellingen, flora inventarisaties, toezicht en gastheerschap van Natuurmonumenten tijdens de droogvaltochten op de waddenkotter TX10.

Utopia
De parel van het Waddengebied is Utopia. Het is een toplocatie voor kustvogels om te broeden. In 2014 broedden er maar liefst 6200 paar grote sterns! Het is een drukte van jewelste in de vogelkolonies; af- en aanvliegende sterns, maar ook foeragerende lepelaars zorgen voor een onvergetelijke beleving. Wadwachters geven op een deskundige en bevlogen manier tekst en uitleg over de vogels. Door een telescoop kunnen bezoekers de vogels ook van dichtbij bekijken.

Vogelboulevard Texel
Natuurmonumenten beheert een lint van natuurgebieden langs de Waddendijk op Texel. Dit deel werkt als een magneet op kust- en weidevogels. Een ware vogelboulevard op Texel!

Met dank aan
De wadwachtershut is mede mogelijk gemaakt door; VVV Texel, Stayokay Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en Bets Fietsen. Firma Nomadis is de bouwer van de wadwachtershut. De sponsoren zien de wadwachtershut als een welkome aanvulling voor bezoekers van Texel. Een gastvrij informatiepunt op een prachtige plek!