Wadogels herkennen met gratis app

Vogelbescherming heeft de gratis app ‘Wadvogels’ gelanceerd. Daarmee wordt het extra leuk en gemakkelijk om de vogels in het waddengebied te herkennen.

De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat ook een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel. Bijzonder handig is de determinatiefunctie waarmee beginners in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam kunnen brengen. Zo ontdek je de enorme vogelrijkdom van de Wadden en leer je al die steltlopers, eenden en andere soorten uit elkaar te houden en herkennen.

Vogels vinden in het waddengebied
Maar dat is nog niet alles. Met behulp van de gps-functie leidt de app je naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er aan kunt treffen. Ook voor de meer ervaren vogelaar is de app interessant. Niet alleen vanwege de vogelgeluiden, maar zeker ook door de getijdentabel die in de app is verwerkt. Met een druk op de knop weet je wanneer het hoogwater is en wanneer laagwater op de plek waar jij bent. Dat is handig om te weten omdat je bij hoogwater in de meeste gebieden in het waddengebied meer vogels kunt zien.

Volledig artikel met informatie over download app (vanaf 1 september)