Waddenfonds verleent nieuwe subsidies

Het Waddenfonds verleent aan acht projecten subsidie. Dat heeft het Dagelijks Bestuur besloten. De projecten vallen binnen de programmalijnen Locale Innovaties, Natuur en Water, Werelderfgoed en Energie. In totaal is voor 10,6 miljoen Euro aan subsidie verleend. De totale investering in het Waddengebied is 18,5 miljoen Euro.

Het DB vergaderde in gewijzigde samenstelling. Dit door het terugtreden van gedeputeerde Wiebe van der Ploeg van de provincie Groningen. Zijn positie wordt waargenomen door gedeputeerde Yvonne van Mastrigt.
 
Voorzitter van het DB Waddenfonds Tineke Schokker: “Al weer de derde ronde van toegekende subsidies. Deze keer een keur van projecten. Hierbij de eerste subsidies van het programma Locale innovaties. Ook met dit programma zijn wij als Waddenfonds steeds meer herkenbaar.  Verder wordt in het gebied duidelijker dat haast met aanvragen niet nodig is. We werken niet meer met tenders. Aanvragen kunnen het jaar rond worden ingediend en worden in principe binnen 13 weken afgehandeld.”

Volledig persbericht met bijlage op website Waddenfonds