Waddenfonds nieuwe stijl blijft ambitieus

LEEUWARDEN - Versnippering tegengaan en een meer integrale aanpak van het waddengebied stimuleren. Dat waren belangrijke doelen van het Waddenfonds nieuwe stijl, dat in november vorig jaar van start ging. Een van de belangrijkste vragen die gisteren op de jaarlijkse Waddenfondsdag werd gesteld was: is dat gelukt?

Ja en nee, gaven zowel directeur van het Waddenfonds Bram van de Klundert als voorzitter gedeputeerde Tineke Schokker toe. ,,We zijn op de goede weg, maar er moeten nog heel wat stappen gemaakt worden”, aldus Van de Klundert. ,,Maar ik ben ervan overtuigd dat de beste tijd van het Waddenfonds nog moet komen.”
 
Ook Schokker gaf toe dat het het fonds nog beter zou kunnen. ,,Het was pionieren, het afgelopen jaar. En daarin is veel bereikt: we hebben voor zo’n tachtig miljoen euro aan subsidies weggezet. Maar de projectaanvragen zouden wel integraler kunnen.”
 
Anders dan voor 1 november 2012 - toen het rijk nog het geld verdeelde - wordt er in de nieuwe opzet rond vier thema’s gewerkt: natuur en water, toerisme en landschap, duurzaamheid en havens, en lokale innovatie. Speciale themaregisseurs begeleiden de aanvragen en zoeken daarin gericht naar samenwerking tussen verschillende projecten.

Artikel op website Friesch Dagblad

Meer informatie op website Waddenfonds