Waddenbelevingscentrum Holwerd opent april 2016

HOLWERD - Eind 2014 is er begonnen met de verbouwing van de voormalige Gereformeerde Kerk, tot een Waddenbelevingscentum. Er is veel werk verzet en de verbouwing is bijna klaar. Op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting. April 2016 hoopt het Wadden Informatie Centrum Holwerd, (WICH) de deuren te kunnen openen voor bezoekers.

Van kerk tot....
Tijdens de verbouwing heeft de bouwcommissie het hele interieur van de kerk gestript; de preekstoel is verwijderd, achterzaaltjes zijn een keuken, toiletgroep en vergaderruimte geworden. De complete vloer is verwijderd, uitgevlakt en op nieuw gelegd. Ook is de vloer op punten verstevigd in verband met. het plaatsen van een (2 bij 4 bij 0.60 meter) groot zeeaquarium en een eb- en vloed slikbak. In het zeeaquarium is straks het waddenecosysteem te zien.

Beleef de Wadden
Naast dit zeeaquarium beschikt het Waddenbelevingscentum ook over het grootste geschilderde diorama van de Waddenzee. Deze schildering is 4 bij 15 meter groot en is door een lokale graffitispuiter gemaakt. De schildering wordt nog aangekleed met schapen, gras en slik. In de eb en vloedbak wordt de eb en vloed nagebootst, Ook komt het bodemleven van de zee er in te liggen. ‘en het leuke is,  je kan er heerlijk met de handen in om poeren’. aldus Maja Geluk van de inrichtingscommissie WICH.

Artikel op website RTV Noord-Oost Friesland