Veiligheidscampagne rond Tall Ships Races Harlingen

Van 3 t/m 6 juli vinden The Tall Ships Races plaats in Harlingen. Veiligheidsregio Fryslan werkt samen met de gemeente, stichting en organisator om het evenement zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.

Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren als het ineens heel erg slecht weer wordt of wanneer het verkeer vastloopt' Samen met verschillende hulpdiensten is dit vooraf in kaart gebracht en is besproken hoe hierop in te spelen. Daarnaast is de veiligheidsregio actief met de campagne `Hoe koel blijf jij''.

KoelCheck: voorbereid naar The Tall Ships Races
Zowel de overheid, organisator als bezoekers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens een evenement. Naast alle acties die de overheid en organisatie verrichten om risico's te beperken, kunnen bezoekers ook zelf veel doen. Bijvoorbeeld een regenjas meenemen bij slecht weer, extra water meebrengen bij hitte, vooraf even checken waar je je auto kwijt kunt of opzoeken of je misschien beter met de trein kunt komen. Veiligheidsregio Fryslan heeft ook hier een rol. Via de campagne `Hoe koel blijf jij'' geeft de veiligheidsregio tijdens en in de aanloop van The Tall Ships Races bezoekers praktische tips en kunnen ze via het spel de KoelCheck meten hoe koel zij blijven tijdens het evenement. Daarnaast vertellen medewerkers van de veiligheidsregio en gemeente over hun rol en werkzaamheden bij The Tall Ships Races.