Tentoonstelling werelderfgoed Waddenzee op gemeentehuis Franekeradeel

Woensdag 24 januari 2013 opent de tentoonstelling “Werelderfgoed Waddenzee” in de centrale hal van het gemeentehuis in Franeker. De tentoonstelling biedt inwoners uit de regio meer informatie over het unieke en mooie van het werelderfgoed Waddenzee. De tentoonstelling is te bewonderen tot 22 februari 2013.

Estafette van anderhalf jaar
De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst. Om hier meer bekendheid aan te geven startte op 9 november 2012 in Ferwerderadiel een reizende tentoonstelling langs de waddengemeenten. De tentoonstelling en de werelderfgoedplaquette staan ongeveer een maand lang in iedere gemeente. De estafette duurt ongeveer anderhalf jaar, tot in 2014. In dat jaar is de Waddenzee vijf jaar Werelderfgoed.  Het publiek wordt uiteindelijk gevraagd waar de plaquette zijn plek moet krijgen.
 
Waddenzee Werelderfgoed
De tentoonstelling informeert over de bijzondere betekenis van het Werelderfgoed zijn. De Waddenzee staat met vele anderen op de lijst van unieke en onvervangbare cultuurgoederen en natuurgebieden in de wereld. Zoals bijvoorbeeld de piramides, de Grand Canyon en het Great Barrier Rif. Vanwege het goede beleid en beheer van de Waddenzee mocht de Waddenzee Werelderfgoed worden.
 
Lespakket voor scholen
 Voor scholen heeft de internationale Waddenzeeschool een lespakket ontwikkeld. Alle scholen in een gemeente krijgen dit lespakket voor de groepen van de bovenbouw. De nadruk ligt op het ontdekken van het gebied. Het pakket bevat ook informatie over de andere Werelderfgoederen in Nederland.
 
Openingstijden tentoonstelling
De tentoonstelling is toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Iedere werkdag van 8.30  – 16.30 uur en op woensdagen tot 19.00 uur.

Artikel op website Waddenzee Werelderfgoed