Tentoonstelling Wadden overgedragen

DOKKUM - In het gemeentehuis van Dokkum werd maandagmiddag de tentoonstelling over de Werelderfgoed-status van de Waddenzee overgedragen aan Dongeradeel.

Burgemeester Sjon Stellinga van gemeente Schiermonnikoog droeg de tentoonstelling over aan kinderburgemeester Esra Braaksma en burgemeester Marga Waanders van gemeente Dongeradeel door een lespakket over de Wadden te overhandigen.

Tot begin januari 2014 is de tentoonstelling te zien in het gemeentehuis van Dongeradeel. Daarnaast is een plaquette te bezichtigen; deze staat symbool voor de erkenning van de Waddenzee als Werelderfgoed in Nederland. Er wordt een lespakket over het Werelderfgoed Waddenzee naar alle groepen bovenbouw van de basisscholen in de gemeente gestuurd.
 
Estafette van anderhalf jaar
De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst. Om de bekendheid hierover te vergroten is in november 2012 in Ferwerderadiel een estafette langs de kust- en eilandgemeenten gestart. De estafette duurt zo’n anderhalf jaar lang, tot in 2014, het jaar waarin de Waddenzee 5 jaar Werelderfgoed is. Het publiek zal uiteindelijk gevraagd worden waar de plaquette zijn plek moet krijgen.

Meer informatie