Succesvolle Waddenconferentie

Het Programma naar een Rijke Waddenzee en de Waddenacademie kijken tevreden terug op de “Tijwisselaar” in Marrum (Friesland). Op dit bijzondere congres was donderdag het maximale aantal van 250 mensen aanwezig. De deelnemers bogen zich over de uitdagingen voor het Waddengebied.

Naast wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers, bestuurders en vissers, namen ook dorpsbewoners deel aan de conferentie. Er is ondermeer gesproken over veiligheid, natuurherstel, verduurzaming van de visserij en de Waddenzee als Werelderfgoed. Het Programma naar een Rijke Waddenzee en de Waddenacademie organiseerden het evenement. Tientallen vrijwilligers en de gemeente Ferwerderadiel hielpen mee in de organisatie.
 
Verschillende deelnemers
De deelnemers liepen ‘s ochtends in kleine groepen langs verschillende locaties in het dorp, zoals de oude Melkfabriek en de Godeharduskerk. Daar schetsten sprekers een beeld over de stand van het Waddengebied. De groepen werden op de route begeleid door Marrumers. Bij de lunch hielpen veel dorpsbewoners mee in de catering.

Volledig artikel op website Programma Rijke waddenzee