Succesvolle editie Eiland5daagse op Terschelling

Vorige week vond op de Waddeneilanden de Eiland5daagse plaats. Ongeveer 175 wandelaars liepen in deze week iedere dag over het strand van een ander eiland.

 

Op woensdag deed het wandelevenement Terschelling aan. De route was ongeveer 33 kilometer lang en begon in West-Terschelling. Rond 15.00 kwamen de eerste wandelaars aan bij het Amelander gat waar zij werden opgevangen door medewerkers van Staatsbosbeheer. Deelnemers konden bij de vogelwachters terecht voor informatie over het gebied en door een telescoop kijken naar de rustende vogels.

Om de verstoring van deze rustende vogels en zeehonden op de Koffieboonplaat zoveel mogelijk te voorkomen werd na een uurtje wachten gezamenlijk de doorsteek over het wad gemaakt. Twee groepen van elk ongeveer 80 wandelaars zijn onder begeleiding van de boswachter om het rustgebied heen naar de rand het wad gelopen. Hier vandaan werden zij met kleine bootjes naar de voor anker liggende zeilschepen gebracht. Door de gunstige planning van het programma waren er op dat moment weinig vogels aanwezig; het was bijna laagwater zodat de meeste vogels al naar de droogvallende platen in de Waddenzee waren vertrokken om voedsel te zoeken. Meer informatie en foto’s zijn ook te vinden op staatsbosbeheerterschelling.wordpress.com