Rottumerplaat zes weken lang op de buis

Het natuurprogramma Melk en Honing van de EO besteedt 6 weken lang veel aandacht aan het onbewoonde Groningse eiland Rottumerplaat. Gastpresentator Kefah Allush bracht een uniek tweedaags bezoek aan deze Wadden-wildernis.

In het broedseizoen bivakkeren hier twee vogelwachters van Staatsbosbeheer om de natuur in kaart te brengen. Kefah ging twee dagen met Tim en Jasper op pad om de bijzondere planten en dieren op het eiland te ontdekken.

Rottumerplaat
Rottumerplaat is samen met Rottumeroog een heel bijzonder stukje van Nederland. Op deze Waddeneilanden kan de natuur rustig haar gang gaan en daardoor zijn het paradijsjes voor vele dier- en plantensoorten. Staatsbosbeheer zorgt voor de natuur; verder is het verlaten in deze laatste wildernis die ons land rijk is. In een reeks speciale reportages zie je de komende weken hoe Kefah de natuur op het eiland leert kennen. En krijg je een inkijkje in het belangrijke werk van onze vrijwillige vogelwachters.

Eerste aflevering
Afgelopen woensdag (17 september) trapte het programma af met een aflevering over de dynamiek in dit deel van het Waddengebied: hoe het eiland altijd in beweging is. Daarnaast laten Tim en Jasper de cameraploeg kennismaken met een bijzondere eilandbewoner: de strandzandloopkever.

Dit zijn de items voor de komende 5 weken (uitzending woensdags om 19.20 uur op NPO2)

24 september: de konijnen van Rottumerplaat1 oktober: vlindertelling, met o.a. de heivlinder8 oktober: vogeltelling, met o.a. de bonte strandloper15 oktober: strandafval22 oktober: zeegras