Prof. Jouke van Dijk president European Regional Science Association

HOLWERD – Tijdens het 53e jaarlijkse congres in het Italiaanse Palermo is prof.dr. Jouke van Dijk uit Holwerd gekozen tot president van de European Regional Science Association (ERSA), voor een periode van vijf jaar.

Jouke van Dijk (1956) is hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen, en voorzitter/directeur van de Waddenacademie-KNAW.

ERSA
 
ERSA is een internationale organisatie met ongeveer 3500 leden die zijn aangesloten bij zeventien Europese secties, die zijn ingedeeld naar taal of geografische ligging. De leden zijn onderzoekers en beleidsmakers werkzaam bij universiteiten, onderzoeksinstituten en overheden, op het terrein van economische geografie, ruimtelijke economie en regionaal beleid en ontwikkeling.
 
Het doel van ERSA is het bevorderen van de Regional Science als wetenschapsgebied, onder andere door het organiseren van het jaarlijkse Europese congres met zo’n duizend deelnemers en de jaarlijkse Summerschool voor jonge wetenschappers uit heel Europa. Daarnaast worden in tal van plaatsen in Europa kleinere thematische workshops georganiseerd waar wetenschap en beleid elkaar ontmoeten.

Artikel op website Nieuwe Dockumer Courant