Nieuw wandelnetwerk rond Waddenzee

Met ruim 1200 kilometer aan wandelmogelijkheden is Waddenwandelen het grootste wandelnetwerk van Noord-Nederland. Wandelaars kunnen hun hart ophalen met nieuwe routes rond werelderfgoed Waddenzee. Het maakt deel uit van het knooppuntennetwerk. De routes bestaan uit zes wandellussen op de eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en het Duitse eiland Borkum.

Waddenwandelen is een nieuw wandelnetwerk langs de kust van Groningen, Friesland en de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Met het bekende knooppuntensysteem worden de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van werelderfgoed Waddenzee ontsloten. Wandel door het terpen- en wierdengebied over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken.

300 kilometer aan routes
Strand en duinen, bos en kwelder, weides en dorpjes; Waddenwandelen laat de eilanden in ruim 300 kilometer aan routes in al hun variatie zien. De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken.

De wandelgids Waddenwandelen
De wandelgids Waddenwandelen is te bestellen via www.wandelnet.nl  en www.waddenwandelen.nl. Ook is de gids verkrijgbaar bij boekhandels en VVV-kantoren. Van het netwerk Waddenwandelen zijn ook vijf routekaarten verschenen.

Waddenfonds
Waddenwandelen is een initiatief van Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Groningen en Landschapsbeheer Friesland. Zij werken samen met Wandelnet en de ANWB. De aanleg is betaald met geld uit het Waddenfonds (90%), aangevuld door bijdragen van de provincies Noord-Holland Fryslân en Groningen en de Groninger gemeenten Eemsmond, de Marne, Delfzijl en Reiderland.

Meer informatie