Nederlands-Duitse business professionals samengebracht op conferentie

“Don’t think in boundaries, don’t think in borders, but invest in the relationship with your neighbours”, aldus directeur Eems Dollard Regio Karel Groen op de Nederlands-Duitse conferentie van vrijdag 22 mei.

Op deze dag bracht de Rijksuniversiteit Groningen key leaders, bedrijven, experts en jonge talenten samen om bestaande samenwerkingen te bespreken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Conclusie: Duitsland biedt waardevolle economische kansen en perspectieven. Voor studenten is het een sterke potentiële arbeidsmarkt en bedrijven kunnen er nieuwe initiatieven ontwikkelen.

Het event sluit aan op de koers van de Groningse universiteit om meer samen te werken met organisaties, zowel op internationaal als op regionaal niveau.

Duitsland ‘vergeten’
Wijnand Aalderink, directeur Career Services and Corporate Relations van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, onderhoudt al langer banden met Duitsland: “Wat we opmerken, is dat Duitsland vaak ‘vergeten’ wordt als arbeidsmarkt en als interessant en kansrijk gebied om zaken mee te doen. Nederland, en met name de noordelijke regio, kent toch nog een relatief hoge werkloosheid. Studenten trekken al jaren naar de Randstad omdat daar meer banen voor hen zijn. Bedrijven richten tegenwoordig hun pijlen ook veel op verre regio’s en landen. De vraag die we vandaag hebben aangekaart, is: Waarom kijken we niet meer naar Duitsland?”

Volledig artikel op website Rijksuniversiteit Groningen