Militaire oefening van 2 december tot en met 5 december

De Koninklijke landmacht oefent in de periode van 2 december tot en met 5 december 2013. Deze oefening zal zich zal afspelen in de strook Dokkum, Burgum, Groningen, Delfzijl, Eemshaven.

De eenheid houdt in genoemde periode een oefening in het kader van de voorbereidingen op operationele inzet. Omdat deze kunnen plaatsvinden in een risicovolle omgeving dient men zich hier waarheidsgetrouw op voor te bereiden. De planning is dat hieronder genoemde activiteiten plaats zullen vinden:

Militairen van de luchtmobiele brigade zullen tijdens deze periode door de aangegeven strook verplaatsen. Dit kan gebeuren met hun voertuig, de Mercedes-Benz terreinwagen. Hierbij leren de militairen zich oriënteren aan de hand van de kaart en kompas. Ook zullen ze kleine colonne verplaatsingen gaan uitvoeren, tijdens deze verplaatsingen in het mogelijk dat ze vanuit de lucht worden ondersteund door helikopters.

Ook gaan de militairen uitgestegen acties doen, hierbij zullen ze te voet gaan verplaatsen.

De militairen van deze eenheid zullen zich zo min mogelijk verplaatsen door grote steden.

Zoals gebruikelijk bij deze oefeningen verplaatsen militairen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen munitie of oefenmunitie gebruikt.