Marinevliekamp De Kooy Den Helder kan verder

Marinevliegkamp De Kooy kan de komende 10 jaar op voldoende inkomsten rekenen om open te blijven. Den Helder Airport, dat voornamelijk helikoptervluchten naar boorplatforms in de Noordzee verzorgt, kan dankzij de medegebruikovereenkomst ook weer vooruit.

 

Nadat minister Hans Hillen van Defensie eerder dit jaar de basis had gelegd voor het medegebruik, tekende staatssecretaris Frans Weekers van Financiën de overeenkomst met directeur Conny van den Hoff van de luchthaven. Weekers constateerde tevreden dat hiermee zeker 5.500 banen veilig zijn gesteld.

Plukken
Minister Hillen, die de plechtigheid bijwoonde, liet in zijn toespraak nogmaals weten dat er niet meer op Defensie kan worden bezuinigd. “Ik wil er in deze verkiezingstijd voor waarschuwen dat Defensie niet een supermarkt is waar partijen zomaar zaken uit kunnen plukken. De grens van wat we nodig hebben om Nederland te beschermen is bereikt.”

NH90
Minister Hillen bracht daarna een kort werkbezoek aan Maritiem Vliegkamp De Kooy. Hij wilde bijpraten met de onlangs aangetreden commandant van het Defensie Helikopter Commando, commodore Jan Willem Westerbeek. Verder sprak de minister tijdens de rondleiding op het vliegkamp met de bemanning van een NH90-helikopter, om zo uit eerste hand de ervaringen te horen met de nieuwe standaardhelikopter voor maritieme operaties.