Lancering Wad Weetjes door Wagenborg en Waddenvereniging

Vanaf vandaag kunnen passagiers aan boord van de schepen van Wagenborg Passagiersdiensten het Werelderfgoed Waddenzee op een verrassende manier beleven. In samenwerking met de Waddenvereniging zijn de veerboten en de vertrekhallen voorzien van Wad Weetjes, speciale stickers met een QR-code. Vandaag was de feestelijke lancering in de vertrekhal van Holwerd.

De paaltjes in het wad, prachtig zichtbaar vanuit de lounge in de vertrekhal van Holwerd. Waar deze paaltjes voor dienen is nu te lezen, in het blikveld is het Wad Weetje namelijk een echte blikvanger. Het gaat om verbinding. 'Deze verbinding ontstaat door de Wad Weetjes. We brengen de bezoeker naar buiten, in contact met het Werelderfgoed', zegt Ger van Langen, directeur van Wagenborg.

Wie naar Ameland of Schiermonnikoog vaart, ziet misschien niet meteen wat de Waddenzee anders maakt dan andere zeeën. Met de Wad Weetjes kunnen passagiers anders of gerichter kijken naar het gebied. 'We willen de bezoekers helpen om het gebied te beleven. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet', vertelt Arjan Berkhuysen, directeur van de Waddenvereniging. Voor Joost Lottgering van het VVV Ameland, begint de ontspanning en de vakantie op de boot. 'Door de Wad Weetjes word je gewezen op alles wat je ziet, ik vind het een geweldig initiatief', zegt hij, als echte eilandhopper, enthousiast.