International Wadden Sea School opnieuw gecertificeerd

De IWSS (International Wadden Sea School) is voor de tweede keer door de deelstaat Sleeswijk-Holstein als 'educatie-partner voor duurzaamheid' ("Bildungspartner für Nachhaltigkeit") gecertificeerd worden.

Minister van Milieu Dr. Robert Habeck heeft op 14 juni jl. aan tien organisaties als zogenaamde ´Bildungspartner´ een certificaat toegekend. Deze organisaties werken samen met het ministerie van Energietransitie, Landbouw, Milieu en Landelijk Gebied (MELUR) met het doel de problematiek van duurzame ontwikkeling - klimaatverandering, voedsel en biodiversiteit - versterkt in beeld te brengen. De IWSS ontving deze onderscheiding nu voor de tweede keer.
 
"Alle tien 'Bildungspartner' brengen niet alleen ecologische kennis over maar slaan ook een brug van deze kennis naar economische en sociaal-politische onderwerpen“, zei de minister van Milieu. Hij benadrukte dat zonder het herkennen van deze verbindingen en relaties geen oplossingen voor complexe problemen - bijvoorbeeld klimaatverandering - te vinden zijn.

Artikel op website waddenzeewerelderfgoed.nl