Hollands Kroon sluit aan op Wandelnetwerk Noord-Holland

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon vraagt de raad geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van een wandelnetwerk.

Het wandelnetwerk sluit goed aan bij de plannen van Hollands Kroon om de kop van Noord-Holland aantrekkelijker te maken voor recreanten en toeristen en de lokale economie hiermee te stimuleren.

Regionale samenwerking
Het wandelnetwerk is een mooie aanvulling op het landelijke netwerk van Stichting Wandelnet en sluit aan op het ‘Wadden wandelpad’ in de provincie Friesland. Het wandelnetwerk is tot stand gekomen in overleg met de gemeenten Den Helder en Schagen en krijgt dezelfde uitstraling als het wandelnetwerk in Alkmaar en Bergen.

Voorwaarde voor aanleg
Het college van Hollands Kroon heeft wel een belangrijke voorwaarde opgenomen in haar voorstel. Dit houdt in dat het wandelnetwerk alleen wordt aangelegd als de helft van de kosten wordt betaald uit de, nog te ontvangen, subsidie van het Waddenfonds. De kosten voor de aanleg van het wandelnetwerk zijn per jaar € 20.000,-, plus een reservering voor het onderhoud. Deze bedragen worden, als de gemeenteraad instemt, voor een periode van vier jaar beschikbaar gesteld.

Meer informatie op website waddenwandelen