Hinder Scheepvaart Stevincomplex Den Oever

Rijkswaterstaat voert van september tot en met december 2014 onderhoudswerkzaamheden uit aan de noordelijke draaibrug van het Stevincomplex bij Den Oever; de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk.

Tijdens de werkzaamheden is een doorvaartrichting ter hoogte van de draaibruggen afgesloten voor het vaarwegverkeer. Dit heeft gevolgen voor zowel de beroepsvaart als de recreatievaart.

Grootschalig onderhoud
Het betreft grootschalig onderhoud dat de draaibrug nodig heeft, zoals revisie van de aandrijving, het reinigen van het draaipunt en het vervangen van de slijtlaag van het brugdek.

Hinder scheepvaart
Tijdens de werkzaamheden moet het scheepvaartverkeer rekening houden met een langere vaartijd van 5 tot 10 minuten. Mogelijk oponthoud wordt veroorzaakt omdat vaarwegverkeer vanuit de Waddenzee en IJsselmeergebied, voor het passeren van de draaibruggen, op elkaar moet wachten, waardoor de schuttijd af en toe kan oplopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.