Harlingen krijgt loopbrug van keermuur naar Willemshaven

Om de bereikbaarheid van de Willemshaven te verbeteren, wordt er een loopbrug gebouwd van de keermuur naar de Willemshaven. Vandaag heeft wethouder Le Roy het startsein gegeven voor de bouw van deze loopbrug. Met de bouw van deze loopbrug gaat een gekoesterde wens van velen in vervulling. De verwachting is dat de aannemer, de VBK Groep uit Hoorn, de loopbrug nog voor het stormseizoen van 2014 gereed heeft.

Toegangspoort voor het Friese watersportgebied

Harlingen wil nog meer toeristen verwelkomen in haar stad. De Willemshaven leent zich hier uitstekend voor en heeft de potentie een haven te worden met internationale uitstraling waar de watersporter, toerist, ondernemer én Harlinger graag verblijft. Om Harlingen uit te laten groeien tot de toegangspoort van het Friese watersportgebied, worden de komende jaren verschillende projecten uitgevoerd. De loopbrug is hier één van. Daarnaast wordt er gewerkt aan de renovatie van het havenplein en is onder andere de Prinsenstraat al aangepakt. Deze projecten zijn een onderdeel van het Friese Merenproject van de provincie Fryslân.

Het Friese Merenproject

In 2000 is de Provincie Fryslân gestart met Het Friese Meren project met als doel het watersportgebied van Fryslân nog aantrekkelijker te maken en de Fryske economie te stimuleren. In Harlingen wordt gewerkt aan plannen voor de Nieuwe Willemshaven (de haven), de Westerzeedijk (de zeedijk en het strand) en de Waddenpromenade (bij de veerdienst).