Hallo Waddenzee! nieuw informatiepaviljoen Werelderfgoed Waddenzee

Stichting Natuurschool realiseert in Lauwersoog op eigen initiatief een innovatief bezoekerscentrum.

LAUWERSOOG - Op 9 juni a.s. openen Jens Enemark (secretaris van het International Wadden Sea Secretariat) en ib Huysman (directeur van de Stichting Natuurschool en Hallo Waddenzee!) in de veerboothaven van Lauwersoog het allereerste informatiepaviljoen over het Unesco Werelderfgoed Waddenzee langs de vaste wal van de Waddenzee. Voor nog geen 10.000, euro zonder enige overheidssubsidie (!) werd door de Stichting Natuurschool uit Groningen een compact, aansprekend en levendig paviljoen gecreeerd. Informatie, Safari's en Kunst zijn de drie pijlers waarop Hallo Waddenzee! gaat draaien en die de springplank gaan vormen voor een geslaagd bezoek aan het Werelderfgoed Waddenzee.

Met informatiepaviljoen Hallo Waddenzee! wordt Lauwersoog, op de grens van Groningen en Friesland, steeds meer de logische entree naar het eerste natuurlijke werelderfgoed en de laatste echte wildernis in Nederland. Werelderfgoed Waddenzee vormt in combinatie met het Nationaal Park Lauwersmeer en het Nationaal Park Schiermonnikoog de ultieme Green Triangle, de absolute top op het gebied van natuurbeleving.

Met de Waddenvereniging heeft Hallo Waddenzee! een aansprekende partner die naast een financiele bijdrage ook de nodige actuele kennis over het waddengebied gaat leveren. Het ANWB Fonds betaalde de prachtige informatiepanelen over de 4 seizoenen in het waddengebied die werden gemaakt door kunstenaar Robin Shillcock uit Groningen. Robin is ook de eerste kunstenaar die exposeert in Hallo Waddenzee!.

Vanaf tweede pinksterdag, maandag 13 juni (publieksdag van 11.00-17.00 met gratis excursies) zijn binnen- en buitenlandse bezoekers welkom om vanuit Hallo Waddenzee! hun verkenning van de Waddenzee te beginnen.

Over de Natuurschool:
De Stichting Natuurschool is een landelijk werkende, ongesubsidieerde stichting die al 22 jaar met groeiend succes 'frisgroene', hands-on, belevings-schoolreisjes, -excursies en -evenementen in en over de natuur verzorgt voor jaarlijks meer dan (2010) 35.000 deelnemers uit het basis- en voortgezet onderwijs en toeristen.