Geen oplossing EVT-Doeksen

Na zes weken van onderhandelen en een marathonzitting van 18 uren zijn de Eigen veerdienst Terschelling (EVT) en Doeksen er niet in geslaagd om tot een oplossing te komen voor de veerdiensten naar Terschelling.

Inzet voor de onderhandelingen was dat Doeksen de EVT zou overnemen, maar dat is uiteindelijk afgeketst omdat de partijen het financieel niet eens werden.  De EVT wilde tientallen miljoenen meer hebben dan het aanbod van Doeksen.

De onderhandelingen werden begeleid door staatssecretaris Mansveld en zij is er dus niet in geslaagd om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen.

Zowel Doeksen als de staatssecretaris leggen de schuld van het mislukken van de onderhandelingen bij de EVT. Hun eis zou veel te hoog zijn. Nu de onderhandelingen zijn misgelopen heeft Doeksen het voorstel gedaan de dienstregeling te versoberen. Bovendien wordt de MS Midsland verkocht en vervangen door een boot die op Liquified Natural Gas (LG) vaart. Dat is goedkoper, waardoor geld bespaard kan worden. De gemeenteraden van Terschelling en Vlieland moeten nog wel akkoord gaan met de versobering. Als dat gebeurt, wil de EVT mogelijk de de gaten vullen die Doeksen laat vallen.

De brief van staatssecretaris Mansveld en andere kamerstukken