Flinke stappen gezet op weg naar programma Eems-Dollard 2050

Het zijn belangrijke maanden voor de toekomst van de Eems-Dollard. Voor 1 juni aanstaande moet er een voorstel liggen voor een meerjarig adaptief programma – inmiddels het programma Eems-Dollard 2050 gedoopt – waarmee de ecologische waarden in het estuarium kunnen worden verbeterd, in samenhang met de andere functies. “We liggen op schema. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat we het gaan redden”, zegt kwartiermaker Irene van Dorp.

Dat is van groot belang, want anders verliest Eems-Dollard 2050 z’n momentum, zo vreest Van Dorp. Bovendien heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen de Tweede Kamer beloofd dat zij deze voor het zomerreces zal informeren over hoe het programma eruit gaat zien.

 

Voor 1 juli moet daarom ook de bestuurlijke goedkeuring hebben plaatsgevonden. “Er wordt een flinke tijdsdruk gevoeld, maar alle neuzen staan dezelfde kant op en er wordt hard gewerkt door het kernteam”, aldus Van Dorp. “De stuurgroep is vorige maand ook voor het eerst bijeen geweest.”

Volledig artikel op website EE-Eemsdelta