Film over Razende Bol bij Ecomare

In de filmzaal van Ecomare draait vanaf 8 september de nieuwste film van natuurfilmer Ruben Smit. De film toont de Razende Bol in al zijn schoonheid. Acht mensen kunnen dit unieke natuurgebied bezoeken, via een prijsvraag die Landschap Noord-Holland in samenwerking met Ecomare organiseert.

De Razende Bol is zo’n 800 voetbalvelden groot. Op deze zandplaat tussen Texel en Den Helder rusten de zeehonden en broeden bijzondere zeevogels. Ruben Smit, bekend van onder andere de film ‘De Nieuwe Wildernis’, toont in de tien minuten durende film de uitzonderlijke schoonheid en ongereptheid van het eiland. Het levert indrukwekkende beelden op, die op het grote scherm in de filmzaal van Ecomare prachtig tot hun recht komen. Thuis de film bekijken kan ook, via youtube.

Een tocht naar de Razende Bol staat bij veel mensen op het wensenlijstje. Door mee te doen aan de prijsvraag van Landschap Noord-Holland maken zij kans op vervulling van deze wens. Vier winnaars mogen elk iemand meenemen voor een exclusieve trip naar de Razende Bol. Informatie over gebied de Razende Bol is te vinden op de website van Landschap Noord-Holland.