Eerste paal bewegwijzering Waddenzee Werelderfgoed geplaatst

Op dinsdag 26 juni a.s. om 16.00 uur wordt de eerste wegwijzer in het kader van Waddenzee Werelderfgoed geplaatst bij de Zeehondencreche in Pieterburen. Wiebe van der Ploeg, gedeputeerde van de Provincie Groningen en Lenie 't Hart van de Zeehondencreche zullen samen de eerste paal onthullen.

Doel van het plaatsen van de bewegwijzering is bezoekers aan het Waddenkustgebied bewust te maken van het feit dat men zich op zeer korte afstand bevindt van een uniek gebied dat zich mag meten met Werelderfgoederen als de Grand Canyon in de VS en het Great Barrier Reef in Australië.

In totaal zal op negen locaties in de provincie Groningen bewegwijzering geplaatst worden, waaronder bij de Vesting Bourtange, 't Zielhoes in Noordpolderzijl en de Menkemaborg in Uithuizen. Elke paal is voorzien van vijf handwijzers die naar de Werelderfgoederen Great Barrier Reef, Grand Canyon, Himalaya, Dolomieten en uiteraard de Waddenzee wijzen, met daarachter het aantal kilometers waarop men verwijderd is van de genoemde gebieden.

Het plaatsen van de bewegwijzering gebeurt in samenwerking met Die Nordsee GmbH uit Schortens, Noord-Duitsland. Het Waddenkustgebied in Noord-Duitsland wordt tegelijk met Groningen voorzien van dezelfde wegwijzers. Het betreft hier een project dat uitgevoerd wordt in het kader van Eems Dollard Regio (EDR).