Eerste huilers van seizoen uitgezet

Op dinsdag 25 september heeft Ecomare de eerste groep jonge gewone zeehonden van deze zomer uitgezet. Het betrof vier dieren die als huiler waren opgevangen in juni of juli. Allevier waren ze geadopteerd. De adoptanten waren erbij en mochten de dieren vrijlaten.

 

 

Toen de zeehonden werden opgevangen, waren ze nog afhankelijk van moedermelk. De dierverzorgers van Ecomare hebben ze daarom de eerste tijd vervangende zeehondenmelk gegeven via een slang in hun maag. In deze tijd zijn de jongen geadopteerd door bezoekers van Ecomare. Een huileradoptie is uniek: het dier wordt door één persoon of gezin geadopteerd.

De adoptanten hebben in de maanden dat ze een ‘eigen’ zeehond in de opvang hadden, een band met het dier gekregen. Vanuit Ecomare zijn ze van elke stap in de ontwikkeling van ‘hun’ zeehond op de hoogte gebracht en kregen ze regelmatig een foto. Sommigen zijn tussendoor nog een keer komen kijken.

Vorige week was het dan zover: de eerste vier zeehonden konden worden uitgezet. De adoptanten van de dieren waren allemaal aanwezig en mochten de kisten openen. Ze vonden het stuk voor stuk een geweldige ervaring. Een stel kwam er zelfs speciaal voor uit Duitsland!